woensdag 10 augustus 2022 04:57
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
10 september 2021

Na drie jaar is het financieel beheer van het Openbaar lichaam van Sint Eustatius (OLSt) na het door Nederland ingestelde toezicht nog steeds niet op orde.

Dit is gebleken uit de reactie van het College financieel toezicht (Cft) op het tweede Uitvoeringsrapport van de begroting van 2021. De deadline voor het jaarverslag 2020 stond op 15 juli 2021, het Cft stelt vast dat de deadline niet is gehaald. Sint Eustatius hoopt het boekjaar van 2020 in augustus af te hebben. Ook streven ze naar een goedgekeurde countantsverklaring voor dit jaar.

Bij de exercitie spelen de rol van de functies manager en hoofd financiën een grote rol. Aan het eind van 2021 komen deze functies vrij. De vacatures van de functie worden goed en zorgvuldig ingevuld.

Eind oktober loopt het contract af van de afdeling Financiën. Er wordt dan ook een nieuw hoofd van financiën verwacht.

Het tweede kwartaal ziet er positief uit. Het Openbaar lichaam van Sint Eustatius verwacht dat in de tweede helft van 2021 de inkomen uit lokale heffingen toenemen, als de reisbeperkingen versoepeld worden.

Om het inkomensverlies te verzachten, verhoogde staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Rayomd Knops in de eerste helft dit jaar een vrije uitkering met één miljoen dollar. De totale kosten met de coronacrisis bedroeg 1.2 miljoen dollar. Daarin zaten kosten voor quarantainekosten, kosten van personeel en de kosten ter compensatie van de gederfde inkomsten van duikscholen en natuurparken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram