donderdag 30 maart 2023 20:27
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
10 september 2021

Notaris Johnny Kleinmoedig is vrijdag tot 18 maanden celstraf veroordeeld wegens verduistering en witwassen. De notaris wordt ervan beschuldigd om vanuit zijn ambt geldbedragen zonder legale grondslag te hebben overgemaakt naar zijn privé rekening.

De bedragen die op de derdengeldenrekening zijn gestort, waren bedragen van cliënten van het notariskantoor. Volgens de notaris zelf ging het om geld dat geen bestemming meer had. Het Openbaar Ministerie (OM) geeft echter aan dat het geld alsnog teruggestort had moeten worden naar de rechtmatige eigenaars.

Uit onderzoek van de Landsrecherche, in samenwerking met de Belastingdienst, is volgens het OM gebleken dat de derdengeldrekening al jarenlang als een soort interne bank voor privédoeleinden is gebruikt.

Het lijkt er op dat Kleinmoedig in hoger beroep zal gaan tegen de uitspraak. “Alle bedragen blijken administratief te zijn verantwoord, zoals blijkt uit het financieel forensisch onderzoek ingebracht door de verdediging. Het zou goed zijn om drie rechters naar de zaak te laten kijken”, aldus advocaten Jansen en Braam.

-- Advertentie --

One comment on “Notaris Kleinmoedig voor 18 maanden de cel in”

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram