zaterdag 2 maart 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Formateur Evelyn Wever-Croes heeft gisteren de acht namen van de voorgedragen ministers in het kabinet Wever-Croes II bekendgemaakt. Zo schrijft Antilliaans Dagblad. De formatieopdracht is daarmee 76 dagen na de verkiezingen afgerond.

Wever-Croes leidt opnieuw het kabinet als minister-president. Ursell Arends is voorgedragen als vicepremier en tevens minister van Integriteit, Natuur, Transport en Ouderenzorg. Het ministerie van Financiën en Cultuur zal onder Xiomara Maduro blijven vallen. Geoffrey Wever zal het ministerschap van Economische Zaken op zich nemen en Rocco Tjon van Justitie en Sociale Zaken. Endy Croes is aangewezen als minister van Onderwijs en Sport. Glenbert Croes zal de functie van minister van Arbeid vervullen en Danguillaume Oduber zal fungeren als minister van Volksgezondheid en Toerisme.

Guilfred Besaril is voorgedragen om de positie van Gevolmachtigde minister van Aruba in Nederland te blijven vervullen. Besaril gaat door met de onderhandelingen met Nederland.

Het Kabinet van de Gouverneur heeft in een officiële verklaring bekend gemaakt dat de formatieopdracht is aanvaard en dat de kandidaat-ministers zijn voorgedragen.

Voor het ontslag van de zittende ministers en de benoeming van de nieuwe ministers moeten eerst de ontwerp-Landsbesluiten worden aangeboden. Daarna is het aan de parlementsvoorzitter om een oordeel te geven. Als de staten geen bezwaar hebben, kunnen de nieuwe ministers worden beëdigd.