zaterdag 2 maart 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

In de afgelopen 24 uur heeft Suriname 502 positieve coronatesten geregistreerd. Dit is een grootste aantal besmettingen op één dag sinds het begin van de corona uitbraak in Suriname, meldt Suriname Herald.

Ruim 48 procent van de 1.037 afgenomen coronatesten waren positief. In de afgelopen 24 uur zijn er drie mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Suriname spreekt van een vierde besmettingsgolf en kent momenteel het hoogste alarmniveau, code paars. Het land heeft 600.000 inwoners en kent in totaal 746 coronaslachtoffers.

Volgens de coronawebsite van Suriname is ruim 43 procent van de volwassenen volledig of deels gevaccineerd. Amar Ramadhin, de minister van Volksgezondheid, vond het begin september niet nodig om de coronamaatregelen in Suriname aan te scherpen. In de persconferentie zei hij dat de verantwoordelijkheid bij de samenleving ligt.