zondag 3 juli 2022 22:54
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
9 september 2021

Het online behandelen van rechtszaken brengt de nodige nadelen met zich mee. Zo schrijft Antilliaans Dagblad. Het grootste nadeel daarbij is dat een zitting feitelijk niet meer openbaar plaatsvindt.

Vanwege de coronapandemie werd het rechtsgebouw in maart 2020 gesloten. Met de tweede lockdown bevond Curaçao zich opnieuw in de dezelfde situatie. Er werd noodgedwongen overgestapt op online zittingen.

Veel rechters vinden dat een digitale zitting meer inspanning vergt. Ze duren doorgaans langer dan een gewone zitting en er treden vaak technische problemen op. Ook is hiermee de rechtspraak niet meer openbaar. Juist de openbaarheid is nodig om controle te houden op wat er in de rechtszaal gebeurt.

Het uitstellen of intrekken van zittingen heeft echter tot gevolg dat er achterstanden ontstaan. De zaken komen stil te liggen tenzij partijen ervoor kiezen de zaak schriftelijk af te doen of voor een mondelinge behandeling via een digitale zitting kiezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram