donderdag 18 augustus 2022 03:26
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
9 september 2021

Het bestuur van de Vereniging Protestants Christelijk Onderwijs (VPCO) heeft in overleg met de minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport, Sithree van Heydoorn (MFK), besloten Marnix College Cas Cora vandaag en morgen te sluiten. Daarnaast werd een docent op non-actief gezet.

De directie hoopt met de tijdelijke sluiting enigszins de rust terug te brengen na de ophef van de afgelopen dagen. Daarnaast is docent W. op non-actief gezet, aangezien deze docent belast was met de veiligheid op school en tevens het dichtst op de politiecontrole van afgelopen dinsdag zat.

De directie heeft hiervoor gekozen om grondig te kunnen onderzoeken in hoe en in welke mate de docent betrokken was bij de gebeurtenissen.

Het is volgens de directie een ernstige situatie: "Hoe meer bekend wordt over wat gebeurd is, hoe meer frustratie dit veroorzaakt."

De ophef van afgelopen dinsdag ontstond tijdens een controle op wapens en drugs door de politie waarbij leerlingen buiten proporties werden gefouilleerd. VPCO bespreekt de situatie onder meer met het Openbaar Ministerie om te bekijken wat er precies moet gebeuren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram