zaterdag 2 maart 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Jason Schultz, alias Jason Vic, moest zich gisteren voor de rechter verantwoorden voor het verduisteren van 47.000 gulden aan giften. Het geld was bestemd voor minderbedeelden, maar zou door Vic zijn gebruikt voor online kansspelen. Vic zelf ontkent verslaafd te zijn.

Jason Vic is bekend van social media en zette tijdens de coronacrisis een hulpactie op voor minderbedeelden. Daar haalde hij 47.000 gulden mee op. Voor dit geld werden echter geen hulpgoederen aangeschaft, maar Vic zou het geld hebben gebruikt om online te gokken.

Voor de officier van Justitie is het een uitgemaakt zaak. Vic is gokverslaafd en zette de schenkingen die hij ontving in om online te kunnen gokken. Vic ontkende tijdens de rechtszaak niet dat hij het geld verduisterd heeft, maar wel dat hij verslaafd is aan online gokken. Volgens Vic probeerde hij de giften middels een piramidespel juist te vermeervoudigen.

In antwoord op de vraag van de rechter waarom Vic zich dan liet behandelen bij FMA voor een gokverslaving, antwoordde hij dat er een rapport is opgesteld waaruit zou blijken dat hij niet gokverslaafd is.

De rechter schorstte de zitting tot november in afwachting van het rapport van FMA.

Beeld: Facebook Jason Vic