donderdag 18 augustus 2022 02:46
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
9 september 2021

Betere studieresultaten onder Caribische Studenten in Nederland kunnen alleen bereikt worden door een integrale aanpak. Dat maakte minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap bekend in een brief aan de Tweede Kamer.

Meerdere onderzoeken bevestigen dat veel Caribische studenten in het vervolgonderwijs in Nederland substantieel slechter scoren dan vergelijkingsgroepen van studenten. De ondersteuning en voorbereiding van de studenten schiet tekort, concludeert Van Engelshoven in de brief.

De minister benadrukt dat meer samenwerking tussen de eilanden noodzakelijk is. Daarvoor is nu een regiegroep opgericht waar zowel de onderwijspartijen als de overheden van de zes eilanden aan deelnemen. “De regiegroep moet er voor zorgen dat de hele keten beter gaat functioneren”. Volgens Van Engelshoven kunnen de betrokken partijen ieder voor zich maar ook in samenhang zo beter hun verantwoordelijkheid voor de studenten gaan nemen.

De groep is per direct van start gegaan en wil nog dit jaar een plan van aanpak presenteren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram