dinsdag 30 mei 2023 13:08
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
8 september 2021

De politie heeft gisteren bij een controle op wapens en drugs bij Marnix College Cas Cora excessieve machtmiddelen ingezet. Leerlingen moesten hun broek laten zakken en naakt voorover bukken. Naar aanleiding van deze controle sprak ochtendkrant Extra met een leerling van 15 jaar oud over diens ervaringen.

"Iedereen op school onderging de controle", vertelt de leerling. De politie kwam vroeg in de ochtend en verraste daarmee de docenten. Geen van de docenten, noch de ouders van de leerlingen die over het algemeen allemaal minderjarig zijn, was op de hoogte van de controle.

Volgens deze leerling werd iedere klas van de school volledig doorzocht en werden ook de tassen van alle leerlingen (ongeveer 500) onderzocht. Daarna werden uit iedere klas een aantal leerlingen uitgezocht voor 'een meer diepgaande controle'.

"Ze namen ons twee aan twee mee naar de docentenkamer. Pas daar kregen we te horen was er zou gaan gebeuren", vertelt de leerling. Ze moesten zich compleet uitkleden, waardoor zij naakt tegenover de aanwezige politieagenten en de andere leerlingen kwamen te staan. De opdracht die daarna volgde was om twee keer te bukken, zodat er 'gecontroleerd kon worden of er iets zou vallen'.

En alsof het naakt bukken nog niet genoeg was, werd de leerling ook nog beledigd door één van de agenten: "Jij bent het kind van Welvaart toch? Het kind van zo iemand moet wel drugs op school verkopen." Op de vraag van de leerling waarom de agent zo aan de kraag van de polo trok, is nooit een antwoord gekomen.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram