donderdag 18 augustus 2022 03:21
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
8 september 2021

De Centrale Bank (CBCS) sluit 2020 met 3,9 miljoen gulden verlies af, blijkt uit het jaarverslag.

In 2019, het jaar daarvoor, werd er een winst geboekt van 6,9 miljoen gulden. Dit is een verschil van 10,8 miljoen gulden. Het verlies is minder groot dan vorig jaar oktober werd verwacht. Er was al rekening gehouden met een groot verlies.

De rente inkomsten van de CBCS zijn flink onder druk komen te staan. Over 2019 werd er 62,5 miljoen gulden verdiend aan interest. In 2020 was dit bedrag slechts 37,9 miljoen gulden. Dit is een verschil van 24,6 miljoen gulden. Er wordt verwacht dat door COVID-19 de rente op de internationale markt voorlopig laag blijft. Het CBCS heeft een plan opgesteld en stuurt die eventueel bij, om negatieve gevolgen voor haar resultaat en financiële positie te beperken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram