maandag 20 september 2021 08:08
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
7 september 2021

Van de groep Venezolanen die uit de SDKK-gevangenis zijn gevlucht, hebben er drie in juli per brief om vrijlating gevraagd. Dit heeft Human Rights Defence Curaçao (HRDC) tegenover het Antilliaans Dagblad bevestigd.

De drie gevangenen zaten al tien maanden vast in het vreemdelingendetentiecentrum. Zij schreven in de brief dat ze op dat moment aan alle voorwaarden voldeden om op Curaçao toegelaten te worden, maar dat de immigratiedienst om onduidelijke redenen de garantie niet accepteerde. De andere vier mannen worden aankomende zaterdag, 11 september, gedeporteerd.

Het Antilliaans Dagblad meldt dat het vreemdelingendetentiecentrum wordt uitgebreid en gerenoveerd. Als de renovatie afgerond is, is er ruimte voor 38 mannen en 24 vrouwen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram