donderdag 18 augustus 2022 04:52
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
7 september 2021

Terwijl de vaccinatiegraad op Curaçao stijgt, laten de laatste coronacijfers een daling zien in het aantal besmettingen op het eiland. Dat meldt de ochtendkrant Extra.

Het doel is om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen compleet gevaccineerd worden, zodat het aantal ziekenhuisopnames ook verder daalt en de druk op de zorg afneemt. Rekening houdend met hoe het aantal gezette vaccinaties gestaag oploopt, wordt waarschijnlijk zeer binnenkort de 100.000 behaald.

Tot gisteren waren er 96.529 personen die hun eerste vaccinatie lieten zetten. Ruim 97.000 personen lieten zich registreren voor de eerste vaccinatie.

Het aantal personen dat volledig gevaccineerd is stijgt gestaag verder. Dit illustreert dat een persoon die zijn/haar eerste vaccinatie haalt, ook terug komt voor de tweede. Aldus de Extra. Tot gisteren lieten er 87.041 personen zich registreren voor de tweede vaccinatie.

In totaal zijn er op Curaçao tot nu toe 183.570 vaccinaties gezet. Volgens de Extra wordt de gemeenschap stukje bij beetje bewust van het feit dat vaccinatie het enige alternatief is om te voorkomen dat je erg ziek wordt van het virus. Dit bericht probeert de regering van Curaçao ook over te brengen.

Het Centrum voor Vaccinatie bij de Sehos-poli is iedere dag geopend van 8.30 uur tot 17.30 geopend voor zowel de eerste als de tweede prik. Op woensdag en zaterdag wordt er met Pfizer geprikt en op dinsdag en vrijdag met Moderna.

Een afspraak maken kan via het telefoonnummer 9345.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram