zondag 16 januari 2022 18:04
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
6 september 2021

De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) meldt middels een persbericht dat zij het 'slachtoffer' is geweest van een cyberattack. Afgelopen donderdag, 2 september, ontving CBCS een notificatie dat het operationele netwerk mogelijk onderworpen was aan een 'intelligence breach'. In samenwerking met verschillende internationale en lokale forensische en cyber-experts werd meteen een onderzoek ingesteld.

Sinds afgelopen donderdag heeft SBCS haar operationele netwerk offline gehaald om een betere beveiliging op te zetten en de integriteit van het systeem te herstellen. Op dit moment wordt onderzocht welke gegevens mogelijk bekeken en 'gelekt' zijn. Het onderzoek heeft inmiddels aangetoond dat het betaalsysteemplatform ongeschonden is gebleven. Desondanks zijn ook hier extra beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd.

Als extra voorzorgsmaatregel is alle digitale communicatie op dit moment gedeactiveerd tot op nadere kennisgeving. Voor dringende zaken kan CBCS bereikt worden op (+5999) 434 5890 of (+5999) 434 5891.

Momenteel voert de Centrale Bank van Curaçao (CBCS) en Sint Maarten een uitgebreid onderzoek uit naar de data die zijn gelekt bij de cyberaanval die donderdagmiddag werd ontdekt. Uit het voorlopige onderzoek blijkt dat in ieder geval het systeem waarmee betalingen worden verricht ongeschonden is gebleven.

Naast alle interne onderzoeken en extra maatregelen heeft CBCS ook contact opgenomen met de relevante autoriteiten om een diepgaand onderzoek te starten. In het belang van het onderzoek wordt er daarom geen verdere informatie over de cyberattack gedeeld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram