dinsdag 21 september 2021 21:42
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
6 september 2021

Ruim 8.000 personen op Curaçao ontvangen een onderstandsuitkering, schrijft Antilliaans Dagblad. Premier Gilmar Pisas sprak eerder tijdens een persconferentie over 15.000 personen.

De hoeveelheid mensen die een uitkering ontvangen is wel gestegen ten opzichte van het begin van de coronacrisis in 2020. In werkelijkheid gaat het om 8.041 personen. Hiervan krijgen ruim 7.000 ook nog een weerbaarheidsuitkering. Die cijfers werden donderdag bekendgemaakt door minister Ruthmilda Larmonie-Cecilia van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn.

Het betreft dus ongeveer de helft van het aantal personen dat Pisas vrijdag tijdens een ingelaste persconferentie noemde. Mogelijk speelden de spanningen en de tijdsdruk waaronder gereageerd moest worden op de beslissingen rondom de Rijkswet COHO in de Rijksministerraad een rol.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram