dinsdag 21 september 2021 23:32
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
2 september 2021

De minister van Onderwijs Sithree van Heydoorn kaartte donderdag tijdens de persconferentie het toenemende geweld op scholen aan. Er verschenen deze week meerdere video’s op sociale media waarop vechtpartijen te zien waren bij scholen.

Volgens de minister is de overheid bezig met het ontwikkelen van een speciaal programma voor gezinnen. “Agressie op school is een uiting van een probleem dat thuis zijn oorsprong heeft”, aldus Van Heydoorn.

Daarnaast benadrukt hij dat het van groot belang is dat de veiligheid op scholen gegarandeerd moet kunnen worden. Hierbij is toezicht belangrijk. Zo wordt er gedacht aan camera’s en agenten die ter plekke kunnen ingrijpen bij gewelddadige situaties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram