zondag 25 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De avondklok op Aruba wordt met ingang van donderdagavond opgeven. Het crisisteam kondigde dinsdag een aantal versoepelingen van de coronamaatregelen aan tijdens een persconferentie.

Op zondag 22 augustus nam het eiland extra coronamaatregelen om de druk op de zorg in het Horacio Oduber Hospitaal (HOH) te verlichten. In de maand augustus overleden 46 personen aan de gevolgen van het coronavirus.

De situatie in het ziekenhuis is onder controle, maar nog steeds kritiek, benadrukte demissionair premier Evelyn Wever-Croes. Niettemin beweegt de trend zich in de goede richting, aldus Wever-Croes. Volgens de premier laten zo’n 1.000 mensen per week zich vaccineren tegen het virus.

Voor de Arubaanse regering de reden om enkele versoepelingen door te voeren. Zo is er sinds donderdag geen avondklok meer en mogen er weer zes personen aan een tafel zitten in restaurants. Winkels mogen weer hun gebruikelijke aantal bezoekers ontvangen. Het dragen van mondkapjes in alle binnenruimtes blijft verplicht.