zondag 25 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

President Chandrikapersad Santokhi brengt van 5 tot en met 12 september een werkbezoek aan Nederland. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft tijdens een persconferentie aangegeven dat het formeel bezoek aan Nederland is van 8 tot en met 9 september.

Op 10 en 11 september is er een speciaal programma ingedeeld om samen met de Surinaamse diaspora van gedachten te wisselen over verschillende maatschappelijke vraagstukken.

Santokhi zal een ontmoeting hebben met demissionair minister-president Mark Rutte. De regeringsleider reist met een delegatie van vier ministers van zijn kabinet. De bewindslieden zullen uitvoerige gesprekken kunnen voeren met Nederlandse bewindslieden.

De delegatie zal ook ontvangen worden door de Eerste en Tweede Kamer. De Surinaamse president zal een toespraak houden in aanwezigheid van leden van beide organen.

Beeld: Waterkant.net