zondag 3 juli 2022 23:46
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
1 september 2021

Premier Gilmar 'Pik' Pisas (MFK) en minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning Charles Cooper (MFK) hebben de banden aangehaald met de Amerikaanse militaire vliegbasis Forward Operating Location (FOL) op Hato.

Tijdens gesprekken bleek dat ook de FOL een goede werkrelatie met de regering Pisas voorstaat, aldus de regering in een verklaring. "Dat bleek tijdens gesprekken tussen de afdelingshoofden en de premier en minister van VVRP."

Beide bewindslieden brachten onlangs een kennismakingsbezoek aan de basis. Dat werd gisteren bekendgemaakt. Tijdens het bezoek werd ingegaan op werkzaamheden en operaties van de FOL.

De militaire vliegbasis FOL werd noodzakelijk toen de Verenigde Staten in 1999 gedwongen werden hun militaire aanwezigheid in Panama te beëindigen. Het gaat om een steunpunt van waaraf met Amerikaanse vliegtuigen drugsbestrijdingsoperaties ondernomen kunnen worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram