zondag 3 juli 2022 23:39
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: Adverteerder
|
1 september 2021

In het huidige tijdperk waarin alle soorten nieuws direct beschikbaar zijn, is het voortbestaan ​​van ethische en betrouwbare nieuwsbronnen volgens de Centrale Bank van Curacao en Sint Maarten (CBCS) nog belangrijker dan ooit. Maar het is net zo belangrijk dat zowel de media als het publiek kritisch zijn over de inhoud van elk artikel dat ze delen, aldus CBCS.

"De verantwoordelijkheid van de media is dat al het nieuws objectief, nauwkeurig en evenwichtig moet zijn", schrijft CBCS.

De bank vindt dat objectiviteit in het nieuws een van de belangrijkste principes van de moderne journalistiek is. "Het nieuws moet altijd worden gepresenteerd zonder enige (persoonlijke) vooringenomenheid of (politieke) invloed. Het publiek moet er zeker van zijn dat de informatie die ze krijgen het resultaat is van een onpartijdig en toegewijd verslag door de media. Er mag nooit enige twijfel bestaan ​​over de gepresenteerde feiten. En elk feit moet de juiste nadruk krijgen en in de juiste relatie tot elk ander feit worden geplaatst. Uiteindelijk moeten alle feiten nauwkeurig, eerlijk en objectief zijn", aldus CBCS.

Het publiek daarentegen, zo stelt de bank, moet ervoor zorgen dat het nieuws dat ze krijgen geloofwaardig is. Vertrouwen op informatie uit niet-geverifieerde bronnen kan meer schade aanrichten dan welke goede bedoeling dan ook.

De CBCS bedankt alle leden van de pers voor hun voortdurende inzet voor de vitale rol die ze spelen in onze gemeenschap.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram