maandag 27 september 2021 16:30
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
31 augustus 2021

Minister van Gezondheid, Milieu en Natuur Dorothy Pieterz-Janga heeft aangegeven het eens te zijn met het vaccineren van jongeren, nu wetenschappelijk advies aangeeft dat dit verantwoord is. Zo schrijft Antilliaans Dagblad.

De minister werd door Staten-lid Steven Martina opnieuw schriftelijk aan de tand gevoeld over haar mening wat betreft het vaccinatieprogramma. Pieterz-Janga vindt dat zij zelf niet hoeft bekend te maken of zij gevaccineerd is of niet. 

In haar antwoord geeft Pieterz-Janga aan dat ze gelooft in het principe van ‘lead by example’, maar ook dat ieders vrije keuze gerespecteerd moet worden. Dit geldt ook voor de jongeren.

De minister van Gezondheid benadrukt dat er een extra aandachtspunt binnen het beleid van de overheid is bijgekomen. Het beleid was gericht op het motiveren van mensen om zich te laten vaccineren, met de uitleg dat vaccineren geen verplichting is. Ze voegt daar nu een derde aspect aan toe. “De privacy van de bevolking moet gerespecteerd worden in de vrije keuze zich al dan niet te laten vaccineren”, aldus de minister.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram