zaterdag 15 januari 2022 06:06
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
30 augustus 2021

De Verenigde Staten is sinds deze week een zeer hoog risicoland voor Bonaire. Dat betekent dat reizigers vanuit Amerika op de vijfde dag na aankomst op het eiland een gratis antigeentest moeten doen bij de afdeling Publieke Gezondheid.

Bij aankomst op het vliegveld kunnen reizigers gelijk een afspraak maken. Als zij zich niet op de afgesproken dag laten testen, moet de test alsnog op een later moment worden afgenomen. De test moet dan door de reiziger zelf betaald worden.

De nieuwe maatregel geldt sinds vrijdag 27 augustus. Voor reizigers met een kort verblijf geldt nu een uitzondering. Amerikanen met een verblijf van maximaal zeven dagen hoeven de test op de vijfde dag niet te doen. Wel moeten alle reizigers voor de terugreis een negatieve test voorleggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram