dinsdag 5 juli 2022 20:07
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
28 augustus 2021

De regering en het crisisteam van Curaçao evalueren de huidige coronamaatregelen die op het eiland gelden. Ook zal er binnenkort een beslissing worden genomen over het al dan niet verlengen van de noodwet, meldt het Antilliaans Dagblad.

Vrijdag 13 augustus werden er nieuwe maatregelen ingevoerd. Zo geldt er een avondklok van 24.00 uur tot 4.30 uur en mogen bedrijven en horeca maximaal honderd bezoekers ontvangen. Harde muziek en dansen is verboden.

“Het aantal coronabesmettingen per dag is stabiel, maar nog steeds zorgelijk”, benadrukten Minister-president Gilmar Pisas en epidemioloog Izzy Gerstenbluth vrijdag tijdens het Verslag van de Dag. "Zolang de cijfers zo blijven zal de hoge druk op de zorg ook blijven aanhouden".

De maatregelen werden voor drie weken ingevoerd, tot 3 september. De regering is in overleg over het vervolg van de maatregelen en het eventueel verlengen van de noodwet, de Landsverordening uitzonderingstoestand.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram