dinsdag 21 september 2021 21:45
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
27 augustus 2021

Het Korps Politie Curaçao (KPC) heeft verschillende bijeenkomsten georganiseerd met buurtbewoners van Montaña , Sint Joris, Langule, Katoentuin, Rooi Santu en de Caracasbaaiweg naar aanleiding van de velen inbraken. Er is sprake van een stijgend aantal inbraken in woningen van alleenwonende ouderen, meldt de Amigoe.

De komende dagen zullen er meer bijeenkomsten worden gehouden voor de bewoners van Bandariba. Tijdens de sessies bespraken de politie en bewoners wat ze samen kunnen doen om de criminaliteit te bestrijden.

Er werd gepleit voor betere verlichting op straat en het schoonmaken van de mondi en rooien, waar de inbrekers zich vaak schuil houden. Ook zijn er meerdere buurwachten opgericht.

De politie gaat ‘s avonds en ‘s nachts het aantal patrouilles opvoeren, met zowel politievoertuigen als undercoverteams. Daarnaast heeft het KPC een speciaal team opgericht voor de bestrijding van inbraken. Het team is sinds maandag bezig met een uitgebreid onderzoek en heeft zicht op meerdere verdachten, aldus het Korps. Het team wordt bijgestaan door de recherche en de politie van Montaña.

De politie doet een dringende oproep aan eenieder om een verdachte situatie in de buurt direct te melden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram