maandag 20 september 2021 18:43
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
27 augustus 2021

Het vorig kabinet heeft meer dan negen miljoen gulden uitgegeven aan het leegstaande Sint Elisabeth Hospitaal (SEHOS). Het gebouw zou ingezet worden als locatie voor coronapatiënten. Volgens het ministerie van Financiën is er gedurende de huurperiode geen enkele patiënt in het SEHOS gebouw behandeld.

Tijdens de Raad van Ministers hebben de raadsleden meer informatie gekregen over de huurovereenkomst tussen het SEHOS en de overheid. Het zou gaan om verschillende huurperiodes van mei 2020 tot en met mei 2021 voor een totaalbedrag van 9.165.277 gulden. Het gebouw is gedurende deze periodes uiteindelijk niet ingezet, aldus Javier Silvania. Volgens Silvania is de situatie te wijten aan de onderhandelingscapaciteiten van de vorige Gezondheidsminister.

Voormalig minister van Gezondheid Suzy Camelia-Römer (PIN) noemt in een reactie Silvania met zijn uitlatingen de koning van laster en smaad. De beweringen van Silvania tonen volgens de partij van Camelia-Römer wederom aan dat de minister geen waarde hecht aan de wet. Bij het aangaan van de huurovereenkomst werd onder de minister-president middels een noodwet besloten de beddencapaciteit te verhogen in het geval er een explosieve stijging van coronagevallen zou plaatsvinden.

“In de beginfase van de coronacrisis werden maatregelen genomen en was onduidelijk hoe Covid-19 zich zou ontwikkelen. Er vielen toen niet zoveel doden als onder het huidige kabinet-Pisas”, aldus PIN. Daarnaast valt de secretaris-generaal van het minister van Gezondheid onder de noodwet onder de minister-president volgens de partij.

Volgens de partij licht Silvania de bevolking verkeerd voor. “Minister Silvania, wees serieus en speel niet met de gezondheid van de bevolking. Covid is een serieuze aangelegenheid en geen spektakel”, benadrukt PIN.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram