dinsdag 21 september 2021 21:40
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
27 augustus 2021

Een eventuele overstap naar de dollar in plaats van de Antilliaanse gulden als munteenheid zal voor Curaçao geen wondermiddel vormen, schrijft het Antilliaans Dagblad. Volgens het IMF is een dollarisatie een grote verandering die niet licht moet worden opgenomen.

Als Curaçao de nieuwe munteenheid wil doorvoeren zullen er structurele hervormingen moeten plaatsvinden, aldus het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Het fonds schreef een verslag aan de lokale autoriteiten van de monetaire unie die Curaçao en Sint Maarten sinds 2010 vormen. Het doel van het verslag is om de autoriteiten te informeren over de mogelijke invoering van de dollar.

Ook in het met Nederland overeengekomen Landspakket wordt een studie met de voor- en nadelen van een nieuwe munt besproken. Nederland stelt hier een aantal hervormingen tegenover, net als het advies van het IMF. “Dollariseren zonder de ondersteunende hervormingen zal een zeer riskante strategie zijn”, benadrukt het fonds. “Dollarisatie alleen zal niet in staat zijn de langdurige structurele economische problemen op te lossen”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram