dinsdag 16 augustus 2022 02:12
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
27 augustus 2021

De huidige maatregelen op Bonaire worden verlengd tot 1 oktober, ondanks het lage aantal coronabesmettingen. Dat maakte gezaghebber Edison Rijna donderdag bekend tijdens een persconferentie.

Het eiland heeft momenteel twintig actieve coronabesmettingen en geen ziekenhuisopnamen. “Het is niet verantwoord om de huidige maatregelen te versoepelen, omdat een uitbraak nog steeds dreigt”, aldus Rijna.

Er wordt gevreesd voor de situatie op Aruba en Curaçao. Bonaire heeft de reisbubbel met de eilanden tijdelijk opgeheven gezien het hoge aantal besmettingen daar. Dat betekent dat reizigers bij aankomst een negatieve PCR-test moeten voorleggen, ongeacht of ze gevaccineerd zijn of niet. Curaçao beschouwd Bonaire vanaf vrijdag ook als hoog risicoland.

Tot 1 oktober mogen er prive niet meer dan 50 bezoekers worden ontvangen en evenementen mogen met maximaal honderd personen plaatsvinden. Rijna kondigde aan dat Dia Di Boneiru daarom dit jaar niet groots gevierd kan worden. De gezaghebber deed een oproep aan de horeca op het eiland om geen grote evenementen te organiseren en de maatregelen in acht te nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram