dinsdag 21 september 2021 22:26
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
26 augustus 2021

Het aantal coronabesmettingen per dag is stabiel, maar nog steeds zorgelijk. Minister-president Gilmar Pisas en epidemioloog Izzy Gerstenbluth gaven tijdens het Verslag van de Dag een update over de huidige situatie omtrent corona.

Zolang de cijfers zo blijven zal de hoge druk op de zorg ook blijven aanhouden, aldus Gerstenbluth. De epidemioloog en de premier stonden opnieuw stil bij het belang van vaccineren. “Van de 105 coronapatiënten in het ziekenhuis de afgelopen tijd waren slechts er drie gevaccineerd”, benadrukt de epidemioloog.

Vandaag zijn er 48 mensen positief getest. In totaal werden er 2.027 testen afgenomen. Een testratio van 2,4 procent. Er zijn 67 personen genezen.

Het aantal ziekenhuisopnames staat op 36, daarvan liggen 18 personen op de intensive care. Twee personen mochten van de IC terug naar de reguliere afdeling. Het totaal aantal besmettingen op Curaçao staat op 457.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram