dinsdag 21 september 2021 22:52
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
26 augustus 2021

Refineria Isla bv heeft nog 27 miljoen gulden nodig om onder andere de verplichtingen aan ex-werknemers na te komen, schrijft het Antilliaans Dagblad. Het zou gaan om het vierde deel van de ontslagregeling.

De olieraffinaderij is in overleg met de Curaçaose overheid over de mogelijkheid om olieproducten te verkopen waarop vorig jaar beslag is gelegd. Volgens human resource manager Lucas Beaujon heeft Refineria di Kòrsou in 2020 beslag laten leggen op één miljoen vaten ruwe olie, eindproducten en semi-eindproducten met een marktwaarde van 105 miljoen gulden.

Door het uitblijven van de betalingen is er onrust ontstaan onder een deel van de ex-medewerkers van de Isla. Een delegatie van Curacao Energy & Petrochemical Cooperative (CEPC) en Grupo 6 heeft woensdag een brief overhandigd aan minister-president Gilmar Pisas. In de brief hebben de organisaties hun bezorgdheid over de situatie geuit.

Beaujon benadrukt dat de 75 procent van de kosten in verband met de afhandeling van de verplichtingen aan de ex-medewerkers al is betaald.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram