Door: NU.cw
24 augustus 2021

Op Sint Maarten is een 67-jarige conciërge van een hotel ontslagen nadat hij met corona naar zijn werk kwam. De man werkte al 35 jaar voor het hotel en was na zijn pensioen blijven doorwerken, schrijft RTL Nieuws.

Volgens medewerkers van het hotel zag de man er al een aantal dagen flink ziek uit. Verschillende collega’s spraken hem daarop aan en waarschuwden hem dat hij beter thuis kon blijven als hij ziek was. De conciërge zou toch hebben doorgewerkt omdat hij zich prima voelde.

Een week later bleek de man besmet te zijn met het coronavirus en werd hij opgenomen in het ziekenhuis. Daar moest hij vijf dagen blijven. De man was er slecht aan toe, een arts verklaarde hem minstens zes maanden arbeidsongeschikt. 

De conciërge werd op staande voet ontslagen wegens extreme nalatigheid. Omdat de man niet akkoord ging met zijn ontslag, stapte het hotel naar de rechter om het arbeidscontract te laten ontbinden. 

Ondanks dat de rechtbank het ontslag op staande voet een te zware straf vindt, mag het hotel de conciërge ontslaan. Wel moet de werkgever de conciërge een ontslagvergoeding betalen.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram