maandag 20 september 2021 20:11
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
24 augustus 2021

Van de koraaltuinen geplant door de Curaçaose duikschool Scubaçao bij Marie Pompoen is niets meer over, zo schrijft Caribisch Netwerk. De duikschool begon drie jaar geleden met planten en onderhouden van koraaltuinen om zo het rif te herstellen. De koraaltuinen werden vorige maand allemaal verwijderd.

In 2018 werd de duikschool lid van de Reef Renewal Curaçao. De afgelopen drie jaar heeft Scubaçao meer dan zeshonderd hertengewei koralen uitgeplant met als doel het beschadigde rif bij Marie Pompoen te herstellen.

Op de plek waar de koraaltuinen stonden, worden nu onderwateractiviteiten aangeboden. Een lokaal bedrijf biedt onderwaterwandelingen aan op het zandpad op de zeebodem. Volgens de eigenaar van het bedrijf hadden de koraaltuinen daar niet mogen staan. 

Scubaçao benadrukt dat zij over de juiste vergunningen beschikken. "Wij hebben geen activiteiten ondernomen met betrekking tot de koralen voordat wij de vergunningen hebben ontvangen van de betreffende minister", aldus de stichting.

Wel geven zij aan dat er veel illegale koraaltuinen op het eiland zijn, maar dat zij hier niet bij betrokken zijn.

De duikschool betreurt de situatie enorm. "Al het werk van RRC, het personeel van Scubaçao, vrijwilligers en de duikgemeenschap wat we in het project hebben gestopt om het rif van Curaçao gezonder te maken, is vernietigd".

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram