dinsdag 21 september 2021 22:58
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
23 augustus 2021

De Curaçaose atleet Liemarvin Bonevacia heeft in het Zwitserse Bern opnieuw zijn eigen Nederlandse Record op de 400 meter verbeterd. Vorige week liep Bonevacia in België al een persoonlijk record op de 200 meter.

De sprinter wist zijn record tijdens de Olympische Spelen in 2015 van 44,62 seconden te verbeteren met veertienhonderdste van een seconde naar 44,48. "Ik had het niet verwacht, ik ben de eerste tweehonderd meter rustig gestart en heb toen alles gegeven", aldus een blij verraste Bonevacia. 

Bonevacia bereikte dankzij zijn record uit 2015 de finale op de 400 meter tijdens de Olympische Spelen afgelopen zomer. Hij is de eerste Nederlander die dat ooit lukte.

Coach Laurent Meuwly was eveneens verbluft met het nieuwe record van Bonevacia. "Het is altijd maar de vraag hoe je terug komt van zo’n topevenement als de Spelen. Dat kost veel tijd om van te herstellen. Maar tijdens zijn proefstart dacht ik opeens ja, het zit er misschien nu toch wel al in, dat record", vertelt Meuwly aan de Telegraaf.

Het seizoen van de atleet is nog niet klaar, donderdag loopt Bonevacia mee in een European Record Race in Lausanne en in september in Brussel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram