vrijdag 21 januari 2022 10:38
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
20 augustus 2021

Nederland is voorlopig niet van plan de Antilliaanse luchtvaartmaatschappij Winair opnieuw financieel te steunen. Dat laat demissionair minister Cora van Nieuwenhuizen weten in een reactie op Kamervragen.

Het kleine Winair is momenteel de enige aanbieder van reguliere vluchten naar Saba en Sint Eustatius. De luchtvaartmaatschappij is hard getroffen door de coronacrisis en heeft veel schulden. Als de maatschappij het niet redt, komt de bereikbaarheid van een deel van Caribisch Nederland onder druk te staan.

Vorig jaar gaf Nederland een hypothecaire lening van drie miljoen aan Winair. De lening bleek niet genoeg, de luchtvaartmaatschappij heeft aan minister Van Nieuwenhuizen opnieuw extra steun gevraagd.

Volgens de minister gaat het om ‘enkele miljoenen’ Amerikaanse dollars. ‘Op dit moment is steun vanuit Nederland niet aan de orde. Vanwege het Nederlandse belang in de bereikbaarheid van Saba en Sint Eustatius houden wij een vinger aan de pols, schrijft Van Nieuwenhuizen in een brief aan de Tweede Kamer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram