vrijdag 15 september 2023 17:45
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
20 augustus 2021

Het zogenaamde Covid QR-systeem op Sint Maarten is zo goed als klaar, meldt het Antilliaans Dagblad. Volgens minister van Volksgezondheid, Sociale Ontwikkeling en Arbeid Omar Ottley is het wachten op de laatste officiële documentatie om van start te kunnen gaan.

Tijdens een persconferentie woensdag vertelde Ottley dat Sint Maarten zich heeft aangesloten bij het Digital Covid Certificate systeem (DCC) van de Europese Unie. Het DCC-systeem maakt gebruik van een digitaal bewijs dat aantoont of een persoon is ingeënt tegen het coronavirus, een negatief testresultaat heeft ontvangen of is hersteld van het virus.

Het systeem is veel toegankelijker en daardoor erg handig voor reizigers, laat de minister weten. Daarnaast kan de DCC ook dienen als extra controle voor lokale bedrijven. Zo kunnen zij bezoekers en personeel ‘screenen’ voordat zij hun vestiging betreden.

Zodra het systeem werkt, kunnen gevaccineerde personen een verzoek indienen via de website van de overheid om hun vaccinatie-identificatienummer te ontvangen. Deze wordt gekoppeld aan het DCC-systeem. Ottley kijkt ook naar mogelijkheden om de testresultaten automatisch aan het systeem te kunnen koppelen.

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram