maandag 27 september 2021 11:28
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: Rick Hart
19 augustus 2021

De overheid geeft vanochtend een Relato di dia, een Verslag van de Dag. Epidemioloog Izzy Gerstenbluth en crisiscoördinator Lesley Fer zijn aanwezig bij het Verslag van de Dag, bewindspersonen ontbreken. Ook de pers is niet aanwezig.

Het Verslag van de Dag begint om 11.30 uur en de Nederlandse vertaling is live te volgen via dit Liveblog.

We vertalen van minuut tot minuut, dus ververs je browser regelmatig voor de laatste updates. Het laatste nieuws vind je bovenaan. Door de snelheid van vertalen, kunnen er (spel-)fouten in de tekst voorkomen. Onze excuses daarvoor.

 • [11:52] Tot zover de Relato di Dia. Dank voor je aandacht en graag tot een volgende keer bij ♪één van onze Liveblogs.
 • [11:51] Mensen die denken dat er doden vallen door zich te laten vaccineren, hebben het mis. Het is 'importantisimo' (superbelangrijk) dat zoveel mogelijk mensen zich laten vaccineren, aldus Gerstenbluth.
 • [11:49] Het virus blijft circuleren als mensen zich niet laten vaccineren. Dan wordt ook de kans op nieuwe varianten van het virus groter. Wereldwijd stijgt ook het niveau van bescherming tegen het virus door de vele vaccinaties. Als we op Curacao nog meer laten vaccineren, dan kan het leven verder.
 • [11:48] Gerstenbluth geeft het voorbeeld van Israël. Het is duidelijk dat het vaccin helpt en beschermt, maar wel afzwakt. Door je te laten vaccineren ben je extra beschermd. We hebben een hoog niveau van vaccinatie bereikt op Curacao. Maar er zijn nog steeds mensen die niet gevaccineerd zijn.
 • [11:46] Vaccineren is ontzettend belangrijk om onszelf en onze geliefden te beschermen. Op die manier kun je een zo normaal mogelijk leven leiden.
 • [11:45] De Delta variant is veel besmettelijker en dus worden mensen snel geïnfecteerd. Als je gevaccineerd bent kun je besmet raken, maar de kans is wel kleiner. De boodschap is nog steeds om jezelf te beschermen, niet alleen jezelf maar ook anderen.
 • [11:44] Gerstenbluth gaat in op het vaccineren en wat het doet met ons. De meerderheid van de mensen die in het ziekenhuis heeft gelegen was niet gevaccineerd. Slecht 2 patiënten van de 88 patiënten waren volledig gevaccineerd en dus beschermd tegen het virus.
 • [11:42] Izzy Gerstenbluth is in het buitenland en doet digitaal verslag. Er is wederom iemand overleden aan de gevolgen van Covid-19. In het ziekenhuis liggen momenteel 38 patienten waarvan 16 op de intensive care.
 • [11:40] In de horeca mogen mensen alleen maar zitten en er mogen maximaal 100 bezoekers aanwezig zijn, aldus Fer.
 • [11:40] Meer dan 100 mensen mogen niet samenkomen bij een activiteit. Dansen is niet toegestaan, net als harde muziek. Dit geldt voor publieke ruimtes en privé.
 • [11:39] Sinds dinsdag kunnen er nieuwe ontheffingen worden aangevraagd. De aanvraag is bedoeld voor mensen die moeten werken tijdens de avondklok. De aanvraag kan ongeveer 72 uur in beslag nemen.
 • [11:37] Lesley Fer vertelt in zijn introductie dat mensen het aantal contactmomenten zoveel mogelijk moet beperken en moet letten op de hygiënemaatregelen. Oude ontheffingen voor de avondklok zijn vanaf morgen ongeldig.
 • We zijn in afwachting van het Verslag van de Dag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram