dinsdag 12 oktober 2021 23:41
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
19 augustus 2021

De druk op het Horacio Oduber Hospitaal (HOH) in Aruba blijft toenemen. Er liggen momenteel 65 coronapatiënten in het ziekenhuis. Dertien patiënten zijn overgevlogen naar Colombia.

Tijdens een persconferentie liet minister van Volkgsgezondheid Dangui Oduber weten dat de vraag naar vaccinaties toeneemt en dat Directie Volksgezondheid te weinig personeel heeft. Oduber benadrukte waarom vaccinatie de beste oplossing is om het coronavirus te bestrijden.

Zondag zijn er artsen en verpleegkundigen aangekomen op het eiland om het HOH te ondersteunen. Daarom kondigde de overheid een derde zogenaamde Vacunathon aan.

Alle inwoners van Aruba die zich nog niet hebben laten vaccineren tegen het coronavirus, kunnen zondag 22 augustus hun eerste prik halen in het Ritz Carlton Hotel. De overheid verwacht dat tussen de 2000 en 2500 mensen van de Vacunathon gebruik zullen maken.

Volgens Oduber was Aruba in juni over de piek van de vorige golf heen en werd de zorg afgeschaald. Personeel dat was ingezet om te vaccineren, ging weer terug naar hun eigen afdeling. Met de komst van de deltavariant steeg het aantal weer in een rap tempo.

Staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en sport heeft goedkeuring gegeven om Nederlands personeel naar Aruba te laten komen, meldt het Antilliaans Dagblad. Zij kwamen vrijdag aan en ondersteunen het ziekenhuis en helpen bij het vaccineren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram