dinsdag 21 september 2021 21:21
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
19 augustus 2021

Epidemioloog Izzy Gerstenbluth heeft donderdag tijdens het Verslag van de Dag opnieuw het belang van het vaccineren tegen het coronavirus uitgelegd. Gerstenbluth gaf samen met crisiscoördinator Lesley Fer een update over de huidige coronasituatie.

In het ziekenhuis liggen momenteel 38 coronapatiënten waarvan 16 op de intensive care. Dit betekent dat de Intensive Care vol ligt.

De meerderheid van de mensen die in het ziekenhuis hebben gelegen was niet gevaccineerd, aldus Gerstenbluth. Slechts twee van de 88 patiënten waren volledig gevaccineerd en dus beschermd tegen het virus.

De deltavariant is erg besmettelijk waardoor mensen snel geïnfecteerd worden. Als je gevaccineerd bent kun je besmet raken, maar de kans is wel kleiner, geeft de epidemioloog aan. De boodschap is nog steeds om jezelf en anderen te beschermen tegen het virus.

Fer en Gerstenbluth waarschuwen dat het virus blijft circuleren als mensen zich niet laten vaccineren. De kans op nieuwe varianten wordt groter. Curaçao kent een hoge vaccinatiegraad, maar er zijn nog steeds mensen die niet gevaccineerd zijn. ‘Als we ons op Curaçao nog meer laten vaccineren, kan het leven verder’.

De huidige coronamaatregelen zijn zeker tot 3 september van kracht. Oude ontheffingen van de avondklok zijn vanaf vrijdag ongeldig. Sinds dinsdag kunnen er nieuwe ontheffingen aangevraagd worden. De ontheffingen zijn bedoeld voor mensen die moeten werken tijdens de avondklok. De aanvraag kan 72 uur in beslag nemen.

Ruim 92.000 mensen hebben zich geregistreerd voor een coronavaccin. Daarvan zijn er iets meer dan 85.000 volledig gevaccineerd. In totaal zijn er bijna 180.000 prikken gezet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram