dinsdag 21 september 2021 23:38
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
19 augustus 2021

Het sociaal Vormings Traject (SVT) op Curaçao gaat een nieuwe fase in. Een akkoord waarbij het SVT verder professionaliseert is woensdag getekend door de regering Pisas en Defensie op marinebasis Parera. 

Het SVT is een militaire basisopleiding die bedoeld is voor jongeren met een maatschappelijke achterstand. De jongeren leren op de opleiding waarden als samenwerken, respect, verantwoordelijkheid en discipline.

Aan het einde van de militaire opleiding krijgen zij een baret en certificaat. Hierna moeten de jongeren nog zes maanden tot een jaar stage lopen, waarna zij de totale opleiding afronden. De instructeurs zijn militairen van de Curaçaose militie. Daarnaast stelt de overheid ook personeel ter beschikking voor de opleiding. 

Met het nieuwe convenant zullen het Ministerie en Defensie gezamenlijk meer personele en financiële middelen ter beschikking stellen. Daarnaast wordt het SVT nu ook toegankelijk voor vrouwen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram