maandag 5 december 2022 05:23
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: Rick Hart
|
16 augustus 2021

De Staten van Curacao hebben komende week een volle vergaderweek voor de boeg. Het zomerreces zit erop en dus moeten de Statenleden aan de bak.

Vanochtend om 9.00 uur wordt begonnen met een Centrale Commissievergadering over huiselijk geweld. Interim-minister van Justitie Gilmar 'Pik' Pisas (MFK) maakt zijn opwachting in de Staten. Ook vertegenwoordigers van Stichting Slachtofferhulp Curaçao, Aliansa, het Openbaar Ministerie en de Voogdijraad zijn bij de vergadering.

Verder wordt er gedebateerd met de minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn Ruthmilda Larmonie-Cecilia (PNP) over het implementeren van een nationaal plan om huiselijk geweld en kindermisbruik tegen te gaan.

De laatste ontwikkelingen rondom Covid-19 worden morgen in een openbare vergadering besproken. Dat is het vervolg van de vergadering van afgelopen vrijdag op verzoek van politieke partijen PAR en MAN.

De parlementariërs gaan woensdag vanaf 9.00 uur in debat met leden van de Electorale Raad (ER). De vraag die de ER wordt voorgelegd is hoe het kan dat de geloofsbrieven van vijf Statenleden werden goedgekeurd terwijl hun voorgangers op dat moment nog lid van de Staten waren.

Donderdag wordt het sport-beleidsplan van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport gepresenteerd door verantwoordelijk minister Sithree 'Cey' van Heydoorn.

Een geplande Centrale Commissievergadering op dinsdag gaat op verzoek van oppositiepartijen MAN, KEM en TPK niet door. Directie en raad van commissarissen van woningbouwstichting FKP krijgen eerst de gelegendheid om met minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning Charles Cooper (MFK) te praten. Een nieuwe datum voor de vergadering is nog niet vastgesteld.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram