dinsdag 21 september 2021 23:42
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
14 augustus 2021

Vanmorgen rond 08.30 is Haiti getroffen door een aardbeving met een kracht van 7,2 op de schaal van richter. Vlak erna werd een naschok gemeten met een kracht van 5,2.

De beving vond plaats zo'n 12,1 km ten noordoosten van Saint-Louis du Sud. Volgens de laatste berichtgeving is er enorm veel schade, net als in 2010. Op dit moment is het bevestigd dat er al 29 doden zijn gevallen, maar naar verwachting zal dit aantal de komende uren/dagen op gaan lopen.

De Meteorologische Dienst Curaçao (MDC) heeft vanmorgen een special bericht uitgegeven over de aardbeving. ,,Een aardbeving heeft plaatsgevonden maar heeft geen kans om een tsunami voor Curaçao te genereren", aldus MDC.

Een speciaal bericht wordt uitgegeven voor weersverschijnselen die ongebruikelijk zijn, die algemene bezorgdheid bij de bevolking veroorzaken en die niet op een geschikte manier in de reguliere weersverwachting kunnen worden beschreven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram