dinsdag 21 september 2021 21:49
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
13 augustus 2021

Het Hof heeft het Openbaar Ministerie in een recent vonnis verboden gevangene Burney ‘Nini’ Fonseca vanuit Nederland over te plaatsen naar Curaçao. Eerst moet er een nieuw onderzoek naar de mogelijke gevaren voor Fonseca tijdens een overplaatsing gestart worden, oordeelde het Hof.

Fonseca wordt gezien als de moordmakelaar in de zaak van politicus Helmin Wiels. Hij zou de tussenpersoon zijn geweest tussen de opdrachtgevers en de uitvoerders van de moord. Fonseca kreeg eerder een gevangenisstraf van 25 jaar opgelegd voor zijn rol bij de moord op Wiels.

Eerder was Fonseca gedetineerd in de gevangenis Sentro di Detenshon i Korekshon Kòrsou (SDKK) in Koraal Specht op Curaçao. In 2016 werd hij vanwege dringende veiligheidsredenen tijdelijk naar de penitentiaire inrichting Middelburg in Nederland overgeplaatst. Tot op heden verblijft Fonseca daar.

Het Antilliaans Dagblad meldt dat advocate Marije Vaders in juli een verzoekschrift indiende bij het Hof om het Openbaar Ministerie (OM) te verbieden haar cliënt over te plaatsen naar Curaçao en de detentie van Fonseca in Nederland te laten voortduren.

Volgens Vaders zitten aan het voornemen van het OM om haar cliënt terug te plaatsen in het SDKK ‘onaanvaardbare veiligheidsrisico’s’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram