maandag 8 augustus 2022 08:52
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
10 augustus 2021

Er is overeenstemming bereikt over de Coho. In de afgelopen maanden hebben er verschillende gesprekken plaatsgevonden tussen Nederland, Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat meldt Rijksdienst Caribisch Nederland middels een persbericht.

Het wetsvoorstel waarover de partijen overeenstemming hebben bereikt wordt op 3 september a.s. besproken in de Rijksministerraad. Na akkoord van de Rijksministerraad kan het voorstel worden ingediend bij de Tweede Kamer en de parlementen van Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Op dat moment wordt het wetsvoorstel openbaar.

Het wetsvoorstel gaat ervoor zorgen dat de financieel-economische weerbaarheid van Aruba, Curaçao en Sint Maarten wordt vergroot. Het is het fundament voor de landurige samenwerking die de landen met elkaar hebben afgesproken.

Alle betrokkenen geven aan tevreden te zijn met de uiteindelijke afspraken. "De afgelopen maanden hebben we als landen binnen het Koninkrijk intensieve gesprekken gevoerd en er is stevig onderhandeld. Ik ben blij dat we het nu samen eens zijn over het wetsvoorstel", zegt staatssecretaris Raymond Knops over de uiteindelijke uitkomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram