vrijdag 21 januari 2022 10:28
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
9 augustus 2021

Twee nieuwe jeugdwerkers zijn aangesteld: Curdy Lewis en Dane Connell. De Directie Sociaal Domein van het Openbaar Lichaam Sint Eustatius versterkt hiermee de 'tieneraanpak'.

Lewis is al actief binnen de Unit Maatschappelijke Ondersteuning. Ze gaat zich nu fulltime richten op het werken met en voor tieners. Connell, de nieuwe aanwinst van het team, blijft parttime sportambassadeur voor de Stichting Sportfaciliteiten St. Eustatius (SSFF). Samen zullen ze contact onderhouden met tieners, ondersteuning bieden en contact maken met belanghebbenden, activiteiten vergroten en helpen bij het verder verbeteren van de jeugdfaciliteiten op het eiland.

De aanstelling van de jeugdwerkers is een stap vooruit; een stap die een positieve omgeving gaat creëren voor tieners op het eiland. Het doel is om tieners een positieve ervaring te bieden, hun zelfrespect en sociale vaardigheden te verbeteren. Alle jongeren krijgen toegang tot waardevolle levenslessen die hen helpen om betere beslissingen te nemen bij het omgaan met problemen, agressie of verlies. Ze hebben nu iemand bij wie ze terecht kunnen, vragen kunnen stellen op alle levensterreinen, ideeën uitwisselen en activiteiten organiseren.

De aanstelling van de jeugdwerkers past in de overgang van preventief jeugdwerk van het Centrum voor Jeugd en Gezin. Dit is ook vergelijkbaar met de huidige ontwikkelingen op Saba en Bonaire. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport blijft een belangrijke partner die het Openbaar Lichaam ook financieel ondersteunt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram