dinsdag 21 september 2021 22:28
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
9 augustus 2021

Nederland geldt vanaf nu voor Curacao niet meer als een code rood land. Door het teruggelopende aantal coronabesmettingen heeft Nederland code oranje gekregen.

Nederland is dus nu ‘gewoon high risk’ in plaats van ‘very high risk’. Belangrijkste verschil is dat volledig gevaccineerde inwoners van Curacao voor vertrek uit Nederland alleen een PCR of antigeentest moeten doen. Na aankomst hoef je dan geen antigeentest meer te doen op dag drie. Vakantiegangers of niet gevaccineerde inwoners moeten die antigeentest nog wel doen.

435 mensen hebben zichzelf het afgelopen weekend laten vaccineren. Dat is fors meer dan de afgelopen weken in het weekend. Mensen hebben ook minder kans om te vaccineren: dat kan nu alleen nog op woensdag en zaterdag. Volgens dokter Iralice Jansen komt de toegenomen interesse door de nieuwe besmettingsgolf van de afgelopen weken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram