donderdag 14 september 2023 23:53
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
7 augustus 2021

Oud-minister Benny Sevinger is vrijdag beëdigd als parlementariër op Aruba. Sevinger is verdachte in een grote corruptiezaak en zat zeventig dagen vast tot hij deze week vorlopig werd vrijgelaten. Dat hij kort daarop werd beëdigd in het parlement, noemt de Arubaanse premier Evelyn Wever-Croes 'een zwarte dag voor Aruba'.

Sevinger, prominent lid van oppositiepartij AVP, werd tijdens de laatste verkiezingen op 25 juni met voorkeursstemmen gekozen in het parlement. Toen het parlement werd beëdigd op 8 juli zat hij nog vast. Sevinger wordt ervan verdacht tussen 2009 en 2017 overheidsterreinen te hebben weggegeven aan bevriende relaties.

Volgens Wever-Croes is het de eerste keer dat een van corruptie verdachte oud-minister wordt beëdigd als parlementariër. Ze schaamt zich heel erg voor de situatie en zegt werk te gaan maken van een wet die ervoor moet zorgen dat verdachten van corruptie in de toekomst geen zitting kunnen hebben in het parlement.

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram