dinsdag 12 september 2023 09:35
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
7 augustus 2021

Liemarvin Bonevacia, Terrence Agard, Tony van Diepen en Ramsey Angela liepen in de eerste olympische finale ooit voor Nederland op de 4x400 meter naar de tweede plaats achter de Verenigde Staten. Zij bezorgden Nederland een ongekend slot van het atletiektoernooi. Nooit eerder werden er zo veel medailles op de Spelen veroverd.

De Nederlandse mannenploeg heeft Oranje op het laatste onderdeel van de baanatletiek bij de Olympische Spelen aan de zevende atletiekmedaille geholpen. Met 2.57,18 dook het kwartet opnieuw onder het Nederlands record, dat sinds vrijdag op 2.59,06 stond. Toen bleef Bonevacia aan de kant en was Jochem Dobber de startloper. In de finale keerde de 32-jarige kopman, die ook de eindstrijd van de 400 meter individueel haalde, terug in de ploeg. "Dit is een droom", zei de vrolijke startloper.

Nederland lag na de eerste ronde zesde. Agard voerde de formatie naar de vierde plaats. Van Diepen zorgde dat Nederland vervolgens op een podiumplaats terechtkwam. Angela maakte de sensatie compleet door kort voor de streep Botswana te passeren en historisch zilver binnen te halen.

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram