woensdag 6 juli 2022 22:25
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
5 augustus 2021

Ondanks dat er vandaag bij de persconferentie werd gezegd dat er geen extra maatregelen genomen zouden worden wat betreft corona, heeft Curaçao Medical Center (CMC) toch besloten wel extra voorzorgsmaatregelen te nemen.

Vanwege de toename in hoeveelheid patienten in het ziekenhuis en de aanwezige kans op een plotselinge, explosieve toename, is er samen met de directie van het CMC en het Outbreak Management Team (OMT) besloten om escalatie-plannen in werking te stellen. Deze beslissing is genomen om ervoor te zorgen dat er genoeg middelen zullen zijn om alle patienten van goede zorg te voorzien.

Het escalatie proces houd in dat er een vermindering van 25% van "keuze operaties" zal plaatsvinden en waar mogelijk zal er geprobeerd worden dit in de loop van komende week zelfs terug te brengen naar een vermindering van 50%. Operaties die niet noodzakelijk zijn en zonder gevaar uitgesteld kunnen worden, zullen uitgesteld worden. De afdeling die zich bezig houdt met alle planningen zal met iedere patient contact opnemen hierover. Patienten die niet gecontacteerd worden, worden wel geopereerd zoals gepland.

CMC geeft aan haar uiterste best te doen zoveel mogelijk operaties door te laten gaan, mits dit haalbaar is wat betreft veiligheid voor zowel de patienten als de werknemers. Alle afspraken die via de poli gaan, zullen gewoon doorgaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram