maandag 27 september 2021 15:28
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
5 augustus 2021

Het Rotaryjaar 2020-2021, wordt voor Rotary Club Willemstad een bijzonder jaar. Tijdens de Change of the Board kondigden de twee Presidents (Benno van Leeuwen en Rob Kouijzer) aan, dit jaar samen met het bestuur en de diverse commissies aan de slag te gaan om de zeven aandachtspunten van Rotary International te vertegenwoordigen in hun activiteiten. De zeven aandachtspunten zijn: Vrede- en Conflictbeheersing, Preventie- en Behandeling ziekten, Water, Sanitair en Hygiëne, Gezondheid van moeder en kind, Basisonderwijs en alfabetisering, Economische- en Sociale Ontwikkeling en Leefmilieu.

Vooruitlopend op aandachtspunt ‘Leefmilieu’ liet Rotary Willemstad gerecycled plastic tassen maken met daarop de tekst: ‘Bai Flit, ku bo plèstik’. Deze werden aangeboden aan Myrthe Verhulst en Corine Senior van Clean Up Curaçao en Berry Wouters oprichter van Daily Meal Project.

“Met deze tas willen wij de aandacht vestigen op al het plastic dat de natuur vervuilt en extra bewustwording op recycling projecten die er bestaan verder ondersteunen” aldus Rob Kouijzer.

Naast de aandacht op het leefmilieu, ondersteunt Rotary, gelet de huidige crisis op in Curaçao, ook het project van het Daily Meal Project. Door de Change of the Board anders te organiseren en zaken samen te doen, is er 30% bespaard op het budget en kon f 1.329 gedoneerd worden aan het Daily Meal Project. Tijdens CuraDoet van afgelopen zaterdag 31 juli heeft Rotary ook een bijdrage geleverd door de binnenmuren te schilderen en het plafond te vernieuwen van het gebouw van Daily Meal Project in Seru Grandi.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram