dinsdag 21 september 2021 22:24
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
4 augustus 2021

Voor de tweede keer in de afgelopen maand heeft een groep Amerikaanse studenten van het Broadreach-programma (zomerschool) een opruimactie gehouden in het Shete Boka National Park. Het Caribbean Research and Management of Biodiversity (CARMABI), dat het Nationaal Park beheert, assisteerde de groep bij het opruimen.

Volgens Carmabi was het weer een geslaagde strand-opruiming met een nieuwe groep studenten van het Broadreach-programma. Toen een paar toeristen de studenten het strand zagen opruimen, voegden ze zich bij het team en hielpen ze ook met het schoonmaken van het strand. De groep ruimde de kleinere stukjes op, zoals kroonkurken, lollystokjes, stukjes piepschuim en gebroken plastic. De oceaan kan deze kleine stukjes plastic afbreken tot microplastics, die enorm schadelijk zijn voor de oceaan en het waterleven.

Het broedseizoen voor zeeschildpadden begonnen, dus het is extra belangrijk dat de stranden schoon en veilig zijn om te broeden. Een klein stukje afval kan een groot obstakel zijn voor de moederschildpadden om te broeden of voor de babyschildpadden om hun weg terug naar de oceaan te vinden.

Het Shete Boka National Park is een van de belangrijkste broedgebieden op het eiland. Daarom is het erg belangrijk dat de stranden vrij zijn van afval en plastic.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram