zaterdag 18 september 2021 15:15
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
4 augustus 2021

Vanwege de toename in het aantal besmettingen heeft het Amerikaanse CDC besloten Curaçao te bestempelen als 'zeer hoog risico' en donkerrood te kleuren op de kaart (level 4 risicogebied). Op basis hiervan wordt Amerikanen op het moment afgeraden om naar Curaçao te reizen. Dat meldt luchtvaartnieuws.nl.

Sinds half juli is er opeens weer een enorme toename in besmettingen, terwijl er maandenlang praktisch geen enkele besmetting op het eiland was. Ondanks dat de cijfers nog altijd ruim onder de piek van begin april liggen en het overgrote deel van de bevolking gevaccineerd is, heeft het CDC toch besloten het eiland te markeren als level 4 risico.

Op basis hiervan heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies aangepast. Deze aanpassing is een flinke domper voor Curaçao, omdat Amerikaanse toeristen een belangrijkste inkomstenbron zijn. Daarentegen kan erop gerekend worden dat niet alle Amerikanen zich wat van het veranderde advies zullen aantrekken.

De overige Caribische eilanden in het Koninkrijk hebben een minder drukkend negatief reisadvies. Saba en Sint-Eustatius zijn geclassificeerd in Level 1 (laag risico), Bonaire in Level 2 (beperkt risico) en Aruba en Sint-Maarten in Level 3 (hoog risico, maar geen probleem als je volledig gevaccineerd bent).

Nederland is overigens al geruime tijd als Level 4 (zeer hoog risico) geclassificeerd, maar voor Nederland zijn de gevolgen beperkt omdat Amerikaanse toeristen niet belangrijk zijn voor de economie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram