woensdag 7 juni 2023 19:06
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
3 augustus 2021

Voor de zesde keer kunnen ondernemers in Caribisch Nederland een tegemoetkoming in vaste lasten ontvangen vanuit het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK). De hoogte van de ondersteuning kan variëren tussen de 500 dollar en 400.000 dollar en wordt berekend op basis van omzetcijfers. Een aanvraag kan worden ingediend vanaf 3 augustus 2021.

Om in aanmerking te komen, moet het omzetverlies minstens 30 procent zijn. Op de website van RCN staat een rekenmodule waarmee ondernemers eenvoudig het bedrag kunnen berekenen waar zij mogelijk aanspraak op kunnen maken. Indien het bedrag uitkomt op 6.000 dollar of meer, moet net als bij de vorige tegemoetkomingen, een verklaring van een onafhankelijke boekhouder of accountant worden toegevoegd om de opgegeven cijfers te bevestigen.

Voor deze zesde tegemoetkoming worden de omzetcijfers van de maanden april, mei en juni 2021 vergeleken met de omzetcijfers van dezelfde maanden in 2019. Bedrijven die later dan 1 april 2019 zijn gestart, kunnen contact opnemen met de RCN-unit SZW voor een berekening van hun omzetverlies op maat.


Alle voorwaarden en aanvullende informatie staan op www.rijksdienstcn.com/covid-19 (onder noodpakket overheid). Volledig ingevulde en ondertekende aanvraagformulieren kunnen samen met de nodige bijlagen tot en met uiterlijk 31 oktober 2021 per e-mail worden opgestuurd naar tegemoetkomingEZK@rijksdienstcn.com.

Voor hulp bij het doen van de aanvraag kan contact opgenomen worden met de Kamer van Koophandel op Bonaire via steunloket@kvkbonaire.com. Bij dringende vragen kan contact opgenomen worden met de RCN-unit SZW via 781-5554 (Bonaire), 790-0052 (Sint Eustatius) en 416-3804 (Saba).

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram